2009. június 27., szombat

csapó kettő.:D

ebédkészítés:D már megint.
szóval. a mai menü krumplistészta tejfölös uborkasalátával.
nos. első lépésként menjünk el drága édesanyánkkal délelőtt a boltba(vagy inkább boltokba). térjünk be a zöldségeshez, vegyünk sok uborkát, mert az uborkasalátából sose elég. majd miután még végigjártunk hatszázhuszonöt boltot, érjünk haza, és kezdjünk neki az ebédfőzésnek. foglaljuk le rögtön az uborkapucolást, mert az nem túlzottan megterhelő munka, a krumplipucolást hagyjuk másra. (vagyis anyukánkra)
miután megpucoltuk az uborkát, szerezzünk valahonnan egy szép nagy tálat, foghagymát és esetleg egy olyan eszközt amivel az uborkát szépen felszeleteljük. magyarul reszelőt. nem ugrik be a pontos neve, nem baj. reszelő, és kész.
miután lereszeltük az összes uborkát (és szépen megizmosodtunk) a fokhagymát is szabadítsuk meg külső rétegétől és egy fokhagymaösszenyomó segítségével adjuk hozzá a remek uborkához. mindezek után keressünk egy uborkához méltó díszítéssel rendelkező nagy tányért, és rakjuk rá fedőnek.
nos, eközben kedves édesanyukánk majd megcsinálja az ebéd többi részét. mi pedig, mivel jól végeztük a dolgunkat, leülhetünk hennát festeni saját jobb vádlinkra. nos. de ezt mindjárt kifejtem egy másik bejegyzésben, hiszen hogy jön össze a henna és az uborkasaláta.:D

Nincsenek megjegyzések: