2009. június 26., péntek

hogyan, és hogy ne készítsünk ebédet

a mai menü, ránott karfiol rizzsel kukorica salátával.
ezt tulajdonképpen, egy hülyébb 15éves is megtudja csinálni. még az is aki egyáltalán nem tud főzni, még az is aki egyáltalán nem is akar főzni, legyen férfi, vagy nő.
tehát.
első lépésként vegyünk a boltban karfiolt, szépet, hogy ne kelljen levagdosni a pici feketés foltokat a tetejéről, mert az plusz 10másodperc. majd miután megvettük vigyük haza a becses zsákmányt, reménykedjünk benne, hogy otthon van tojás liszt prézli meg rizs. miután hazaértünk, szedjünk össze két tálat, vagy inkább egy tálat és egy fazekat, szedjük szét a karfiolt pici karfiolfejekre, engedjünk rá vizet, sózzuk meg és elégedetten tegyük fel főni. álljunk meg egy kicsit pihenjük ki ennek a hatalmas munkának a fáradalmait, és szedjük elő a kukoricasaláta hozzávalóit. legalább háromszor porcukrozzuk el, négyszer tegyünk bele egy kicsivel több mustárt, majd miután idegesek lettünk, mert nem lett teljesen olyan amilyennek kéne lennie, borítsuk bele a kukoricát. kóstoljuk meg, még egy kis bors, meg tejföl, és megintcsak elégedetten mondhatjuk, finomat alkottunk. keressünk a tálra fedőt, hangsúlyozom ne találjuk meg, mert úgy túl egyszerű lenne minden, rakjunk rá kisebb fedőt és pakoljuk be a hűtőbe. megintcsak dőljünk hátra, majd pattanjunk fel hirtelen, hogy a rizst még nem tettük fel és a karfiolt le kéne szedni a tűzről. rohanás a gázhoz, örömujjongás, hogy jéé nem főtt szét egyetlen egy karfiol se, lehet hogy elég sós is lett, le kéne róla borítani a vizet.
nos. második lépésként, miután ezt mind megalkottuk, szedjük elő a rizst, fazekat, sót, fokhagymát, és rakjuk fel főni az egészet. a fazekat nem kell főzni.
kerítsünk még három tálat, lisztnek, prézlinek és tojásnak. meglepettem vegyük észre, hogy jééé tegnap elsütöttünk 8tojást már csak három maradt, hogy lesz így ebéd. kétségbeesetten kezdjünk el panírozni, hogy jaj most milesz, majd a végén megintcsak elégedetten konstatáljuk, hogy elég volt a tojás, minden kész már csak meg kell sütni a karfiolokat. elő egy újabb edény, bele olaj, sütés, mmm finom lesz. még egy tál, amibe bele lehet rakni a kész karfiolokat.
na kész minden, illetve rizs még nincs, még egy kis víz rá, lehet teríteni.
azért a végén kicsit szomorodjunk el, mert a rizs tudjaistenhogy odaégett egy csöppet, de sebaj, egyen mindenki több kukoricasalátát az jobb.
majd. miután megebédeltünk (közben észrevesszük hogy mégse elég sós a karfiol) szépen mindent rakodjunk be a mosogatóba, mosogatógép pakolás majd később, ahhoz túl fáradtak vagyunk.

legyünk elégedettek mert ügyesek voltunk, röpke másfél óra alatt finom ebédet rittyentettünk.
na pá:)